Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Vidim se v tebi - Linda Jarosch, Andrea Larson

2 odgovora [Zadnja objava]
Dolores
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 14 weeks 1 day od tega
Pridružen: 17.03.2011

Odnos med materjo in hčerjo - ključ do osebne moči

Linda Jarosch je sestra patra Anselma Gruna, poročena in mati treh otrok. Veliko predava in prireja seminarje, na katerih svetuje ženskam v različnih življenskih obdobjih. Njena hči, Andrea Larson, živi in dela v ZDA in je sama tudi mati treh otrok.

Linda Jarosch in Andrea Larson,  nam v tej knjigi pokažeta, kakšen je lahko odnos med materjo in hčerjo in nakažeta pot do medsebojnega sprejemanja in ljubezni.

Navajam par njunih misli:

-Andrea Larson: "Kot hčere si od svojih mater želimo, da bi nas videle in imele rade kot samostojne osebe. Toda namesto   tega pogosto naletimo na neizrečena pričakovanja, vrednotenje in utesnjevanje."

-Linda Jarosch:"Kot matere upamo, da bodo hčere sprejele naše življenske odločitve in nam odpustile naše slabosti."

-Obe strani pa hrepenita po ljubezni in sprejetosti.

-"Najlepše darilo, ki ga mati in hči lahko podarita druga drugi, je dovoljenje, da sta to, kar sta."

Sama sem knjigo z veseljem prebrala in jo priporočam v branje vsem mamam in njihovim hčeram.

 

milena
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 42 weeks 2 days od tega
Pridružen: 13.01.2011

Draga Dolores, hvala ti za tvoje sporočilo glede odlične knjige, ki osvetljuje odnos med materjo in hčerjo na prav tak način, kot ga razumem iz Petrovih usmeritev - medsebojno sprejemanje v ljubezni. Kupila sem jo za dar svoji hčerki.

Sama sem hči matere v družini s štirimi otroki, imam dve sestri in brata, vsak imamo danes po dva otroka in, ko pridemo vsi k mami, nas je - 16 + mama, oče je že več desetletij pokojni, žal. V tem "širšem družinskem krogu"  je v odnos MATI-HČI vključenih 8 kombinacij, ki so lahko vir napetosti ali pa možnosti medsebojnega sprejemanja.

V tem krogu sem tudi "TETA M", kar je pomemben položaj, soodgovoren s starši za materialno oskrb otrok. Tega odnosa sicer Peter ne izpostavlja, meni pa kaže na "rezervo" v manj razvitih okoljih, vezano izključno na materialno skrb, ne na čustveno. Ta slednja se pa tako in tako ni zdela pomembna, spoznanje o njenem pomenu daje šele "Petrova šola."

Dolores
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 14 weeks 1 day od tega
Pridružen: 17.03.2011

Draga Milena, me veseli, da ti je bila knjiga všeč.

Pred kratkim sem prebrala še eno Lindino knjigo z naslovom "Od jutri nosim rdečo" - za ženske, ki odkrivajo novo veselje do življenja. Ti jo toplo priporočam.

Vse dobro!