Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Vedno ohranite prižgano luč upanja!

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 12 hours 45 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Prišel sem, da bi z vami delil veselje in upanje, napore in obveznosti, ideale in želje vašega otoka ter da bi vas potrdil v veri… Vedno ohranite prižgano luč upanja!

 

Trkajmo na vrata Božjega srca!
Danes se vsi tukaj zbrani želimo zahvaliti Mariji, ker nam je vedno blizu; želimo ji obnoviti svoje zaupanje in ljubezen… Marija moli, moli skupaj s skupino učencev in nas uči, naj imamo polno zaupanje v Boga in njegovo usmiljenje. To je moč molitve! Ne utrudimo se trkati na Božja vrata. Po Mariji prinesimo k Božjemu srcu vse naše življenje, vsak dan! V evangeliju beremo o Jezusovem zadnjem pogledu proti Mariji, ko ji pravi: 'To je tvoj sin'. V Janezu smo vsi mi. Jezusov pogled ljubezni nas izroča v materinsko varstvo Matere. Marija si je zapomnila še en pogled ljubezni, ko je bila še dekle: to je bil pogled Boga Očeta, ki je videl njeno ponižnost, njeno majhnost. Marija nas uči, da nas Bog ne zapušča, velike reči lahko stori tudi z našo slabotnostjo. Zaupajmo mu! Trkajmo na vrata njegovega srca!

 

Mati, podari nam svoj pogled!
Danes sem prišel k vam, vsi skupaj smo prišli, da bi srečali Marijin pogled. V Marijinem pogledu namreč odsevata pogled Očeta, ki jo je izbral za Božjo Mater, in pogled Sina na križu, ki jo je izbral za našo Mater. In s tem pogledom nas danes gleda Marija. Potrebujemo njen pogled nežnosti, njen materinski pogled, ki nas pozna bolje kot kdor koli drug, njen pogled poln sočutja in skrbi. Marija, danes ti želimo reči: Mati, podari nam svoj pogled! Tvoj pogled nas vodi k Bogu, tvoj pogled je dar dobrega Očeta, ki nas čaka na vsakem zavoju naše poti, je dar Jezusa Kristusa na križu, ki nase nalaga naše trpljenje, napore, naš greh. In da bi srečali tega Očeta, polnega ljubezni, ti danes pravimo: Mati, podari nam svoj pogled!

 

Na pogosto težki poti nismo sami, veliko nas je, smo ljudstvo, in Marijin pogled nam pomaga, da se tudi mi med sabo gledamo na bratski način. Marija nas uči, naj imamo pogled, ki želi sprejemati, spremljati, varovati. Učimo se gledati drug drugega pod Marijinim materinskim pogledom. Obstajajo osebe, ki jih nagonsko smatramo za manjvredne, a ravno te  najbolj potrebujejo pomoč: najbolj zapuščeni, bolni, tisti, ki nimajo od česa živeti, ki ne poznajo Jezusa, mladi v težavah, mladi brez službe. Ne bojmo se izstopiti in pogledati naše brate in sestre z Marijinim pogledom – Ona nas vabi, da smo pravi bratje in sestre. In ne dovolimo, da se nekaj ali nekdo postavi med nas in Marijin pogled. Mati, podari nam svoj pogled!  Mati, podari nam svoj pogled! Mati, podari nam svoj pogled!« (Papež Frančišek med sv. mašo v Cagliariju, 22.9.2013)

 

 

 

 

Frančišek med sveto mašo v Cagliariju: Mati, podari nam svoj pogled!

 

 

 

 

 

»Moram vam reči: Pogum!...
Pomanjkanje dela vodi v občutek izgube dostojanstva. To pa je posledica svetovnega gospodarskega sistema, v središču katerega je idol, ki se imenuje denar. Bog pa je želel, da v središču sveta ne bo idol, ampak človek - moški in ženska, ki bosta s svojim delom peljala svet naprej. A sedaj, v tem sistemu brez etike, je v središču idol, denar je postal bog, denar je tisti, ki zapoveduje. Svet, v katerem mladi ne najdejo dela, nima prihodnosti, kajti mladi nimajo dostojanstva. Težko je imeti dostojanstvo brez dela … Delo pomeni dostojanstvo, delo pomeni kruh v hiši, delo pomeni ljubiti! Treba je reči 'ne' temu globaliziranemu ekonomskemu sistemu, ki škoduje človeku. V središču morata biti moški in ženska, kot to želi Bog, in ne denar!

 

Ne pustite si vzeti upanja! Morda je upanje kot žerjavica pod pepelom. Pomagajmo si s solidarnostjo in puhajmo v pepel, da bo ogenj ponovno zagorel. Upanje nas vodi naprej … Ne pustite si vzeti upanja!« (Papež Frančišek brezposelnim v Cagliariju, 22.9.2013)

 

 

 

Papež Frančišek v Cagliariju. Prvi nagovor namenjen brezposelnim: »Moram vam povedati: Pogum!«