Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Pustiti vse in iti za Njim!

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 13 hours 34 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Potegnili so čolne k obali in zapustili vse: čolne, mreže, vse. In so šli za njim… Jezus ne zahteva, da pustimo vse za nek cilj, ki ostaja nejasen tistemu, ki se je odločil hoditi za njim. Ravno nasprotno, cilj je takoj jasno viden, je dinamičen cilj. Jezus nikoli ne pravi: Hodi za menoj, ne da bi dal tudi poslanstvo. Ne! 'Hodi za menoj in jaz ti bom storil to.' 'Hodi za mano zaradi tega.' 'Če hočeš biti popoln, pusti vse in hodi za menoj, da boš postal popoln.' Vedno je tu poslanstvo. Mi hodimo po Jezusovi poti, da bi nekaj naredili. Hoditi po Jezusovi poti ni nek spektakel. Hodimo za njim, da bi nekaj naredili: to je poslanstvo.

 

Obljuba, prošnja in poslanstvo so trije elementi, ki niso povezani samo z aktivnim življenjem, ampak tudi z molitvijo… Ni molitve, v kateri Jezus ne bi spodbujal, naj nekaj storimo. Prava krščanska molitev je slišati Gospoda z njegovo Besedo tolažbe, miru in obljube; imeti pogum, da se odpovemo nečemu, kar nas omejuje, da bi mu v naglici sledili in sprejeli poslanstvo. A to ne pomeni, da pozneje ne bodo prišle skušnjave. Mnogo jih bo! Peter je zelo grešil, zanikal je Jezusa, a nato mu je Gospod odpustil. Jakob in Janez sta grešila s karierizmom in hotela iti višje, a Gospod jima je odpustil…« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 5.9.2013)

 

 

 

Papež Frančišek pri jutranji maši: Jezusova navzočnost v kristjanovem življenju - kot obljuba, kot prošnja, kot poslanstvo

 

 

 

 

 

 

»Pojdite in naredite vse narode za moje učence. To je poslanstvo, ki ga Jezus daje vsem. Je naročilo Kristusa Vstalega učencem: Pojdite, izstopite iz sebe, iz vsake zaprtosti, da bi ponesli luč in ljubezen evangelija vsem, vse do skrajnih bivanjskih periferij… Tudi danes Gospod ponavlja: Pojdite. In dodaja: Jaz sem z vami vse dni. To je temeljnega pomena: Samo s Kristusom lahko prinašamo evangelij. Brez njega ne moremo ničesar – sam nam je to povedal. Z njim pa, združeni z njim, lahko naredimo veliko. Tudi en fant, eno dekle, ki v očeh sveta štejeta malo ali nič, sta v očeh Boga apostola kraljestva, sta upanje za Boga… Mlado srce, ki sprejme Kristusovo ljubezen, se spremeni v upanje za druge, je neizmerna moč. Vi, fantje in dekleta, vsi mladi, vi se morate spremeniti v upanje, spremeniti se v upanje! Odprite vrata v svet novega upanja. To je vaša naloga. Pomislimo, kaj pomeni tista množica mladih, ki je srečala Kristusa Vstalega v Riu de Janeiru. Njegovo ljubezen nosijo v življenje vsak dan, jo živijo in sporočajo. Ne pridejo v časopise, ker ne povzročajo nasilja in škandalov, ne naredijo novice. A če ostanejo združeni s Kristusom, gradijo njegovo kraljestvo, gradijo bratstvo, dela usmiljenja so silna moč, ki dela svet pravičnejši in lepši, ga spreminja. Postanite ta moč ljubezni in usmiljenja, ki je dovolj pogumna, da spremeni svet.

 

Izkušnja svetovnega dne mladih nas spominja na zares veliko zgodovinsko novico, na veselo novico, četudi se ne pojavlja v časopisih in na televiziji, in to je, da smo ljubljeni od Boga, ki je naš Oče in ki je poslal svojega Sina Jezusa, da bi bil blizu vsakemu med nami in bi nas zveličal. Poslal je Jezusa, da nas zveliča, nam vse odpusti, kajti on vedno odpušča: On vedno odpušča, ker je dober in usmiljen.« (Papež Frančišek med splošno avdienco na Trgu sv. Petra, 4.9.2013)

 

 

 

 

Papež Frančišek med današnjo splošno avdienco govoril o SDM: sprejem, praznik, poslanstvo

 

 

 

 

 

Frančišek karmeličanom, zbranim na kapitlju: Spoštovanje, molitev, poslanstvo