Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Povabilo k postni akciji ŽIVLJENJE JE DAR

Ni odgovorov
urednik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 5 days 19 hours od tega
Pridružen: 17.03.2010

Pozdravljeni,

 

začenjamo postni čas, v katerem se pripravljamo na praznovanje velikonočnih praznikov. V tem času se še posebej spominjamo, kako je Jezus trpel in umrl za nas ter vstal od mrtvih. S svojim vstajenjem je premagal smrt in nam podaril življenje. O tem želimo razmišljati v letošnji postni akciji, ki nosi naslov ŽIVLJENJE JE DAR.

 

Žal življenja velikokrat ne doživljamo kot dar, ampak nam je pogosto v breme. Ne znamo se ga veseliti. Postno akcijo smo oblikovali tako, da bi življenje prepoznali kot dar in ga v veselju živeli. Pri tem se bomo opirali na evangelije postnih nedelj in o njih razmišljali v luči življenja. Šest postnih tednov bomo bolj zavestno izbirali med:

  •       GOTOVOSTJO –  SVOBODO,
  •       MLAČNOSTJO – HREPENENJI,
  •       SKRBJO ZASE – SLUŽENJEM BLIŽNJEMU,
  •        SAMOURESNIČENJEM –  SPREJEMANJEM KRIŽA,
  •        SAMOZADOSTNOSTJO – ZAUPANJEM BOGU,
  •       SAMOVOLJO – BOŽJO VOLJO.

 

V prvih dneh do prve postne nedelje bomo naredili kratko soočenje z vsemi pojmi, da nam bo lažje razumeti vsebino akcije. Vabljeni, da z nami delite  svoja razmišljanja.

 

Želimo vam lep vstop v postni čas in blagoslovljene postne dni!