Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Postna akcija 2018 - Življenje je dar

Začenjamo postni čas, v katerem se pripravljamo na praznovanje velikonočnih praznikov. Vabimo vas, da sledite postni akciji, ki nosi naslov ŽIVLJENJE JE DAR.

V postnem času se še posebej spominjamo, kako je Jezus trpel in umrl za nas ter vstal od mrtvih. S svojim vstajenjem je premagal smrt in nam podaril življenje.  Žal življenja velikokrat ne doživljamo kot dar, ampak nam je pogosto v breme. Ne znamo se ga veseliti.

Postno akcijo smo oblikovali tako, da bi življenje prepoznali kot dar in ga v veselju živeli.
Pri tem se bomo opirali na evangelije postnih nedelj in o njih razmišljali v luči življenja. Šest postnih tednov bomo bolj zavestno izbirali med:


  • GOTOVOSTJO –  SVOBODO,
  • MLAČNOSTJO – HREPENENJI,
  • SKRBJO ZASE – SLUŽENJEM BLIŽNJEMU,
  • SAMOURESNIČENJEM –  SPREJEMANJEM KRIŽA,
  • SAMOZADOSTNOSTJO – ZAUPANJEM BOGU,
  • SAMOVOLJO – BOŽJO VOLJO.

 

V prvih dneh do prve postne nedelje bomo naredili kratko soočenje z vsemi pojmi, da nam bo lažje razumeti vsebino akcije. Postna akcija bo dostopna tudi na forumu, vabljeni, da jo poiščete in delite z nami svoja razmišljanja.

 

Želimo vam lep vstop v postni čas in blagoslovljene postne dni!


Šesti postni teden

MED SAMOVOLJO IN BOŽJO VOLJO

Želimo biti gospodarji svojih življenj, a pozabljamo, da je to pravzaprav nemogoče. Pogosto vztrajamo pri svojem in smo nesrečni, če se naši načrti ne uresničujejo tako kot smo si zamislili.

Jezus nam ponuja življenje v sprejemanju Božje volje. Vabi nas k spoznanju, da bomo srečni le, če mu bomo sledili. On je gospodar naših življenj in ve, kaj je za nas najbolje, kaj nam prinaša polnost življenja.

  • Ponedeljek in torek: Kdaj se v življenju oklepam svoje volje?

Primer: Svoje volje se oklepam, ko se nočem odpovedati svojim predstavam, žejam, načinu življenja …  

 
  • Sreda in četrtek: Kako me Jezus vabi, da sprejmem Božjo voljo?

Primer iz evangelija: Jezus me vabi, da živim z zavestjo, da se vedno zgodi le tisto in samo tisto, kar hoče Bog. Nič se ne zgodi mimo njegove moči in volje.

  • Petek in sobota: Kako bom uresničeval Jezusov zgled in sprejemal božjo voljo?

Primer: Trudil se bom odpovedovati svoji volji in razmišljati, zakaj je dobro to, kar mi Bog pošilja.

 

Božja volja je dar. To misel si večkrat ponovi in v njej vztrajaj.