Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Postna akcija

Vabljeni, da se pridružite postni akciji in lepo pripravite na praznovanje velikonočnih praznikov. Preberite spodnje povabilo in vsak dan sledite novim objavam. Blagoslovljen postni čas!

Začenjamo postni čas, v katerem se pripravljamo na praznovanje velikonočnih praznikov. Vabimo vas, da sledite postni akciji, ki nosi naslov ŽIVLJENJE JE DAR. 

V postnem času se še posebej spominjamo, kako je Jezus trpel in umrl za nas ter vstal od mrtvih. S svojim vstajenjem je premagal smrt in nam podaril življenje.  Žal življenja velikokrat ne doživljamo kot dar, ampak nam je pogosto v breme. Ne znamo se ga veseliti. 


Postno akcijo smo oblikovali tako, da bi življenje prepoznali kot dar in ga v veselju živeli.
Pri tem se bomo opirali na evangelije postnih nedelj in o njih razmišljali v luči življenja. Šest postnih tednov bomo bolj zavestno izbirali med:

  • GOTOVOSTJO –  SVOBODO,
  • MLAČNOSTJO – HREPENENJI,
  • SKRBJO ZASE – SLUŽENJEM BLIŽNJEMU,
  • SAMOURESNIČENJEM –  SPREJEMANJEM KRIŽA,
  • SAMOZADOSTNOSTJO – ZAUPANJEM BOGU,
  • SAMOVOLJO – BOŽJO VOLJO.

 V prvih dneh do prve postne nedelje bomo naredili kratko soočenje z vsemi pojmi, da nam bo lažje razumeti vsebino akcije.

Celotno akcijo najdete na forumu. Vabljeni, da svoja razmišljanja delite z nami.

Želimo vam lep vstop v postni čas in blagoslovljene postne dni!