Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Pogled, ki sprejema; roka, ki dviguje; beseda tolažbe; objem nežnosti

2 odgovora [Zadnja objava]
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 day 4 hours od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Že 110 let se vaše združenje z značilnim evangeljskim stilom posveča osebam, ki so bolne ali v stanju šibkosti. Vaše delo je pristno oznanjevanje evangelija ljubezni in poslanstvo tolažbe. Ste moški in ženske, mame in očetje, mnogi mladi, ki iz ljubezni do Kristusa in po zgledu usmiljenega Samarijana pred trpljenjem ne obračate obraza vstran. To 'ne-obračanje' obraza vstran pa je krepost. Pojdite naprej s to krepostjo. Vedno si prizadevajte biti pogled, ki sprejema, roka, ki dviguje in spremlja, beseda tolažbe, objem nežnosti. Ne izgubite poguma zaradi težav in utrujenosti, ampak še naprej podarjajte čas, nasmeh in ljubezen bratom ter sestram, ki to potrebujejo. Da bi vsaka bolna in šibka oseba v vaših obrazih lahko videla Jezusov obraz; in da bi tudi vi v trpeči osebi lahko prepoznali Kristusovo meso.

 

Ubogi, tudi ubogi v zdravju, so za Cerkev bogastvo. Tisti, ki delajo z njimi, so torej prejeli dar, da sprejemajo to bogastvo in ga pomagajo ovrednotiti ne le za Cerkev, temveč za celotno družbo. Današnji kulturni in družbeni kontekst se bolj nagiba k skrivanju fizične šibkosti. Le-to razume samo kot problem. Združenje Unitalsi je poklicano biti preroško znamenje, ki gre proti tej posvetni logiki, logiki odmetavanja, in ki pomaga trpečim biti protagonisti družbe, Cerkve in tudi vašega združenja. Potrebna je pastorala, ki bi te ljudi vključevala v župnije in razne skupine. Pri tem gre za resnično priznanje vrednosti navzočnosti in pričevanja šibkih ter trpečih oseb, in sicer ne le kot prejemnikov evangelizacijskega delovanja, ampak kot aktivnih subjektov teh istih apostolskih dejavnosti.

 

Vi, bolni bratje in sestre, imate svoje mesto, specifično vlogo v župniji in vsakem cerkvenem okolju. Vaša navzočnost, tiha, a zgovornejša od mnogih besed, vaša molitev, vsakdanje darovanje vaših trpljenj v združitvi s križanim Jezusom za zveličanje sveta, potrpežljivo in tudi veselo sprejemanje vašega stanja, vse to je duhovni vir, dediščina vsake krščanske skupnosti. Ne sramujte se biti dragocen zaklad Cerkve!

 

Za združenje Unitalsi je najmočnejša izkušnja romanje v Marijine kraje, zlasti v Lurd. Tako sta tudi vaš apostolski način in duhovnost povezana z Marijo. Vabim vas, da bi ponovno odkrili najgloblje razloge za to. Posnemajte Marijino materinskost, njeno materinsko skrb do vsakogar izmed nas. Marija ve, kaj zares potrebujemo. Tako kot v Kani Galilejski posreduje pri Jezusu in za vsakogar izmed nas prosi dar 'novega vina', to je ljubezni, milosti, ki nas rešuje. Marija vedno posreduje in moli za nas. Še zlasti v času težav ali šibkosti, pobitosti ali zbeganosti, predvsem pa v trenutku greha. Zato tudi v molitvi Zdrava Marija molimo: 'Prosi za nas, grešnike.' Prosimo jo, da bi nam pomagala biti za vse, ki jih srečujemo na naši poti, odsev Njega, ki je 'Oče usmiljenja in Bog vse tolažbe' (2 Kor 1,3).« (Papež Frančišek članom združenja Unitalsi, v Rimu, 9.11.2013)

 

 

 

Papež Frančišek se je srečal s člani združenja Unitalsi: Pogled, ki sprejema, roka, ki dviguje in spremlja, beseda tolažbe, objem nežnosti 

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 day 4 hours od tega
Pridružen: 13.01.2011

Ob spodnji povezavi človek ostane brez besed! 

Gospod naj daje moči vsem tem trpinom, nam pa milost sočutenja!

 

 

Ganljiva fotografija se širi po spletu  

Martina
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 2 years 6 days od tega
Pridružen: 08.03.2011

Ob tej fotgrafiji ostaneš res brez besed. Koliko ljubezni premore naš papež Frančišek. Tudi to dejanje je dokaz zakaj si je "izbral" tako ime.