Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni

Ste že slišali, da lahko darujete denar v dober namen, znesek na vašem bančnem računu pa ne bo nič nižji?  Kako je to mogoče? Na podlagi Zakona o dohodnini ima vsak davčni zavezanec Republike Slovenije možnost, da nameni del dohodnine (od 0,1 do 0,5 %) organizaciji (največ petim organizacijam), ki delujejo v javno dobro. S tem lahko popolnoma brezplačno finančno podpre delo tistih, ki si prizadevajo za boljšo družbo. Tega pol odstotka je namenjenega izključno podpori organizacijam, ki delujejo v javnem interesu.

Ko se davčni zavezanci torej ne odločijo nameniti svojega deleža nobeni organizaciji, se njihov znesek vrne v državni proračun.

V letu 2011 med organizacije tako ni bilo razporejenih kar 8 milijonov €, kar je žalostna izguba za vse tiste, ki se trudijo delovati za dobro družbe, pa jim velikokrat močno primanjkujejo finančna sredstva.  

Vabimo vas torej, da tudi na ta način podprete prizadevanja za boljšo družbo in izberete organizacijo, ki jo želite podpreti s svojim 0,5 % odstotka dohodnine.

Na seznamu organizacij, ki so upravičene do te pomoči je tudi naše Društvo prostovoljcev VZD.

Hvaležni bomo, če se boste odločili podpreti nas in nam s tem pomagali pri delu v korist otrok, mladih, družin, brezdomcev, vseh posameznikov, ki si želijo pravega doma.

 

Pripravili smo preproste obrazce, ki jih lahko sprintate, izpolnite in jih oddate na davčni urad oz. jih pošljete na naslov društva (Društvo prostovoljcev VZD, Miren 216, 5291 Miren).

Iskreno se zahvaljujemo za vašo podporo in naj vam Bog obilno povrne!