Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Molitveni namen za december 2020

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 hour 33 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Molitveni namen papeža Frančiška za december:

 

ZA MOLITVENO ŽIVLJENJE

 

Molímo, da bi se naš osebni odnos z Jezusom Kristusom napajal iz Božje besede in iz molitvenega življenja.

 

»Kaj je pravzaprav molitev? Molitev je predvsem pogovor, je osebni odnos z Bogom. Človek je bil ustvarjen kot bitje, ki je v osebnem odnosu z Bogom, ki najde svojo polno uresničitev samo v srečanju s svojim Stvarnikom. Pot življenja vodi v dokončno srečanje z Gospodom.

 

Ustaviti se v tišini. Iz skrivnostne tišine z Bogom privre njegova Beseda, ki odmeva v našem srcu. Jezus sam nas je naučil, kako je zares mogoče biti z Očetom, in to nam pokaže s svojo molitvijo. Evangeliji nam prikazujejo Jezusa, ki se umakne na samotne kraje, da bi molil. Ko učenci vidijo ta njegov tesen odnos z Očetom, začutijo željo, da bi tega bili deležni tudi sami, in Jezusa prosijo: »Gospod, nauči nas moliti« (Lk 11,1).

 

Ali se v svojem odnosu z Gospodom, - vas vprašam - v molitvi čudimo ali pa mislimo, da je molitev pogovor z Bogom, kakor to počnejo papagaji? Ali dopustimo, da nas Bog preseneti? Kajti Bog je Bog presenečenj. Srečanje z Gospodom je namreč vedno živo srečanje, ni »muzejsko srečanje«. Je živo srečanje in mi gremo k maši in ne v nek muzej. Gremo v živo srečanje z Gospodom.« (Papež Frančišek med splošno avdienco, 15.11.2017)

 

 

Papežev namen za december: Molimo za molitveno življenje