Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Moč duhovnika je v odnosu z Jezusom

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 23 hours 4 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Apostol Janez v današnjem berilu pravi, da imamo večno življenje, ker verujemo v Jezusovo ime. Moč duhovnika je v  odnosu z Jezusom. Ko je Jezus postajal vedno bolj priljubljen, je hodil k Očetu, umikal se je na zapuščene kraje in molil. Za nas duhovnike je to preizkusni kamen: gremo ali ne gremo iskat Jezusa. Kje je mesto Jezusa Kristusa v mojem duhovniškem življenju? Je živ odnos med učencem in Učiteljem, med bratom in bratom, med ubogim človekom in Bogom ali pa je nekoliko površinski odnos, ki ne prihaja iz srca?

 

Smo maziljeni od Svetega Duha in ko se duhovnik oddalji od Jezusa Kristusa lahko izgubi maziljenje. V bistvu ga ima … a ga izgubi. In namesto, da bi bil maziljenec, postane 'mažast'. In koliko slabega storijo Cerkvi 'mažasti' duhovniki! To so tisti, ki svoje moči usmerjajo v umetne stvari, jalovost, izumetničen jezik. Zanj se pravi: To je 'duhovnik-metulj', ker je vedno v 'jalovosti'. Takšen duhovnik nima odnosa z Jezusom Kristusom. Izgubil je maziljenost: je 'mažast'.

 

Mi, duhovniki imamo veliko omejitev: vsi smo grešniki, a če gremo k Jezusu Kristusu, če iščemo Gospoda v molitvi – v molitvi prošnje, molitvi čaščenja, smo dobri duhovniki, čeprav smo grešniki. A če se oddaljimo od Jezusa Kristusa, moramo to kompenzirati z drugimi držami … posvetnimi. Tako imamo vse te like: duhovnika poslovneža, duhovnika podjetnika … A duhovnik, ki časti Jezusa Kristusa, duhovnik, ki govori z Jezusom Kristusom, duhovnik, ki išče Jezusa Kristusa in se pusti iskati Jezusu Kristusu – to je središče našega življenja. Če tega ni, izgubimo vse. In kaj bomo dali ljudem?

 

Odnos z Jezusom Kristusom, odnos maziljencev z ljudstvom naj v duhovnikih vedno bolj raste. Lepo je namreč najti duhovnike, ki so dali svoje življenje kot duhovniki in o katerih ljudje govorijo: 'Ja, ima svoj značaj, ima to in ono … ampak je duhovnik!' Ljudje imajo nos! Ko vidijo duhovnike malikovalce, ki, namesto da bi imeli Jezusa, imajo majhne malike, pobožnosti do boga Narcisa, zanje pravijo: 'Siromaki!' To, kar nas rešuje posvetnosti in malikovalstva, ki nas dela 'mažaste'; to, kar nas ohranja v maziljenju, je odnos z Jezusom Kristusom. Dragi duhovniki, izgubite vse v življenju, a ne izgubite tega odnosa z Jezusom Kristusom! To je vaša zmaga!« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 11.1.2014)

 

 

 

Papež Frančišek med jutranjo mašo spodbudil duhovnike: Ne izgubite odnosa z Jezusom Kristusom! To je vaša zmaga!