Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

'Kdor izpolni Božjo voljo, mi je brat, sestra in mati'

2 odgovora [Zadnja objava]
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 19 hours 21 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Darovanje lastne volje, da bi izpolnili Očetovo voljo

»Boga je potrebno vsak dan znova prositi za milost, da bi razumeli njegovo voljo, za milost, da bi ji sledili, in za milost, da bi jo izpolnili vse do konca. Postava je bila nekoč sestavljena iz predpisov in prepovedi, krvi volov in kozlov, starodavnih daritev, ki niso imele ne moči, da bi odvzemale grehe, ne moči, da bi prinašale pravico. Potem je na svet prišel Kristus. Ko je šel na križ, nas je s tem dejanjem enkrat za vselej opravičil. Pokazal nam je, katera žrtev je Bogu najbolj prijetna: ne žrtvovanje živali, ampak darovanje lastne volje, da bi izpolnili Očetovo voljo. O vsem tem nam govorijo svetopisemski odlomki današnjega dne.

 

Poslušnost Božji volji
Poslušnost Božji volji je eno izmed jeder vere. Za kristjana pomeni pot svetosti. Preko tega se uresničuje Božji načrt, Božje zveličanje. A nasprotovanje se je začelo že z Adamovo neposlušnostjo v raju: Tista neposlušnost je prinesla zlo celemu človeštvu. Tudi grehi so dejanja neposlušnosti Bogu, neizpolnjevanja Božje volje. A Gospod nas uči, da je to pot in da ni druge. Ta pot se začenja z Jezusom, v nebesih. Na zemlji pa se začenja z Marijo, ki je angelu odgovorila, naj se zgodi Božja volja: In s tistim 'da' Gospodu je Gospod začel svojo pot med nami.

 

Ni lahko izpolnjevati Božje volje. Ni bilo lahko za Jezusa, ki je bil skušan v puščavi in tudi na vrtu Getsemani, kjer je z mukami v srcu sprejel trpljenje, ki ga je čakalo. Ni bilo lahko za nekatere učence, ki so ga zapustili, ker niso razumeli, kaj pomeni izpolnjevati Očetovo voljo. In ni lahko za nas, glede na to, da so nam vsak dan na pladnju ponujene številne možnosti. Takrat se lahko vprašamo, kako naj izpolnimo Božjo voljo, in prosimo za milost, da bi to tudi želeli storiti.

 

Moliti, da bi si želeli slediti Božji volji, da bi jo spoznali in izpolnili
Molim, da bi mi Gospod dal željo, da bi izpolnil njegovo voljo, ali iščem kompromise, ker se Božje volje bojim? Pomembno je moliti, da bi spoznali Božjo voljo glede sebe in svojega življenja, glede odločitev, ki so pred nami, glede tega, kako ravnati. To sta molitev za to, da bi si želeli izpolnjevati Božjo voljo, in molitev, da bi jo spoznali. Ko pa enkrat spoznam Božjo voljo, mora slediti še molitev, da bi jo tudi zares izpolnil: Da bi izpolnil tisto voljo, ki ni moja, ki je Njegova. To ni lahko.

 

Moliti, da bi si želeli slediti Božji volji; moliti, da bi spoznali Božjo voljo; in – ko jo enkrat poznamo – moliti, da bi šli naprej z Božjo voljo. Gospod naj nam vsem da milost, da bi nekega dne o sebi lahko slišali tisto, kar je dejal o množici, ki je hodila za njim, ki je sedela okoli njega, kot smo slišali v današnjem evangeljskem odlomku: 'Glejte, to so moja mati in moji bratje! Kdor namreč izpolnjuje Božjo voljo, ta je moj brat in sestra in mati.' Z izpolnjevanjem Božje volje postanemo člani Jezusove družine, postanemo mati, oče, sestra, brat.« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 27.1.2015)

 

 

 

Papež Frančišek: Z izpolnjevanjem Božje volje postanemo člani Jezusove družine 

milena
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 20 weeks od tega
Pridružen: 13.01.2011

Pozdravljeni vsi,

 

hvala za trud, sestra Slavica, slava Jezusu Kristusu, ki je naju naredil za sestri, naju povezal skupaj z drugimi, na čudoviti način, tudi preko interneta. Zakaj pa le? Zato, da izpolnimo Njegovo voljo skupaj, ne vsak zase. V občestvu.

Gospod, daj nam besede molitve, da bomo skupaj v boju za dobro!

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 19 hours 21 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Hvala, Milena!

 

Nad zgolj elektronsko komunikacijo nikoli nisem bila navdušena, kadar pa so za njo tudi osebni odnosi, osebna in skupna srečanja, mi je pa lepo in s teboj hvalim Boga, da tudi preko tega foruma lahko živimo novo bratstvo in sestrinstvo v Kristusu…

 

Lepo bodi!