Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Jezusov pogled nas spreminja

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 13 hours 13 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Jezus pogleda v oči Mateju, ki je bil izterjevalec davkov in javni grešnik. Njegovo življenje in njegov idol je bil denar. A sedaj je v svojem srcu začuti Jezusov pogled. Ta pogled ga je popolnoma prevzel, spremenil mu je življenje. Pravimo, da ga je spreobrnil. Takoj ko je v srcu začutil ta pogled, se je Matej dvignil in šel za njim. Jezusov pogled nas zares vedno dvigne. Nikoli nas ne pusti na mestu ali nas poniža. To je pogled, ki te povabi, da rasteš, da greš dalje, ki te opogumi, saj ti želi dobro. Daje ti čutiti, da te ima On rad. Vendar pa Jezusov pogled ni nekaj magičnega. Jezus ni bil specialist za hipnozo. Gledal je vsakogar in vsakdo je občutil njegov pogled, kot da bi Jezus izgovoril njegovo ime.

 

To je tisto, kar je vsem spremenilo življenje. Petru, po tem, ko ga je zatajil. Mariji in učencu, ko nam je s križa s svojim pogledom dejal, da je njegova mama tudi naša mama in da je Cerkev mati. S pogledom je spremenil življenje tudi dobremu razbojniku in potem ponovno Petru, ko ga je trikrat vprašal, če ga ljubi. Dobro bo, če premislimo in molimo ob tem Jezusovem pogledu. Pa tudi, da se mu pustimo pogledati.

 

Jezus je zatem odšel k Mateju in medtem, ko je sedel pri mizi, so prišli mnogi grešniki. Glas se je razširil in vsi so se počutili povabljene na tisto kosilo. Jezus jih je gledal. Prepričan sem, da jim je ta Jezusov pogled povrnil dostojanstvo. Jezusov pogled nas namreč vedno naredi vredne, je velikodušen pogled. Vsi mi smo v življenju že kdaj občutili ta pogled, in to ne samo enkrat. Morda v osebi duhovnika, ki nas je učil ali med spovedjo, morda v prijatelju, ki nam je pomagal. Toda vsi se bomo nekoč znašli tudi pred tistim čudovitim pogledom. Pojdimo dalje v življenju v gotovosti, da nas On gleda. A tudi On čaka, da bi nas pogledal dokončno. In tisti zadnji Jezusov pogled na naše življenje bo ostal za vedno, bo večen. Vse te svetnike, ki jih je Jezus pogledal, prosim, naj nas pripravijo, da bi se pustili pogledati v življenju, in naj nas pripravijo tudi na tisti zadnji – in prvi – Jezusov pogled.« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 21.9.2013)

 

  

Papež zjutraj med homilijo: Jezusov pogled spremeni življenje