Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Jezus je prinesel na zemljo Ogenj, ki zahteva boj

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 15 hours 57 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Jezus nas vabi, da bi spremenili življenje, da bi spremenili pot, kliče nas k spreobrnjenju. In to pomeni boriti se proti zlu, tudi v našem srcu. Gre za boj, ki ti ne prinaša umirjenosti, ampak ti da mir. To je tisti 'ogenj', ki ga Jezus vrže na zemljo. Ogenj, ki od tebe zahteva spremembo.

 

Spremeniti način razmišljanja, spremeniti način čutenja. Tvoje srce, ki je bilo posvetno, pogansko, zdaj postane krščansko s Kristusovo močjo: spremeniti se, to je spreobrnjenje. In spremeniti način delovanja: tvoja dejanja se morajo spremeniti. Gre za spreobrnjenje, ki vključuje vse: telo in dušo, človeka v celoti.

 

Gre za spremembo, vendar pa to ni sprememba, ki jo dosežemo z lepotičenjem: gre za spremembo, ki jo naredi Sveti Duh, znotraj. In jaz moram storiti, kar je v moji moči, za to, da bi lahko Sveti Duh deloval; in to pomeni boj, boriti se!

 

Kristjani, ki so mirni, ki se ne borijo, niso kristjani, ampak 'mlačneži'. Da se umiriš pred spanjem, ti lahko pomaga tudi tableta. Vendar pa ne obstajajo tablete za notranji mir. Le Sveti Duh nam lahko podari tisti mir duše, ki da trdnost kristjanom. In mi moramo pomagati Svetemu Duhu tako, da naredimo prostor v svojem srcu. Pri tem nam zelo pomaga vsakodnevno spraševanje vesti; da se borimo proti boleznim Duha; tistim, ki jih zasaja sovražnik in so bolezni posvetnosti. Jezusov boj proti hudiču, proti zlu, ni nekaj starodavnega; je zelo sodoben, je stvar današnjega časa, vsakega dne, saj je tisti Ogenj, ki ga je prinesel Jezus, v našem srcu. Zato mu moramo dopustiti, da vstopi ter se vsak dan vprašati: kako sem prešel iz posvetnosti, iz greha, v milost? Ali sem naredil prostor Svetemu Duhu, da bi mogel On delovati?

 

Težave v našem življenju se ne razrešijo tako, da 'omilimo' resnico. Resnica je ta, da je Jezus prinesel Ogenj in se bori. Kaj pa delam jaz?

 

Za spreobrnjenje je potrebno velikodušno in zvesto srce: velikodušnost, ki vedno prihaja iz ljubezni in zvestobe, zvestobe Božji besedi.« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 26.10.2017)

 

 

 

Papež med homilijo: 'Ogenj', ki ga je Jezus vrgel na zemljo, zahteva od nas spremembo 

 

 

 

Papež: Delo naj je svobodno, ustvarjalno, soodgovorno in solidarno