Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Izkusimo velikonočno veselje - Anselm Grun

Ni odgovorov
Dolores
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 14 weeks 1 day od tega
Pridružen: 17.03.2011

Prijateljičin namig, naj med dopustniško čtivo uvrstim tudi omenjeno knjigo, se je izkazal kot zelo dober. Najprej se mi je zdelo, da bi njeno prebiranje mogoče bolj sodilo v postni čas, vendar sem že po prebranih začetnih straneh svoje mnenje popolnoma spremenila. Mislim, da skrivnosti vstajenja Jezusa Kristusa še zdaleč nisem doumela v njenem pravem bistvu. Povabila duhovnika, med obredi vstajenske svete maše, k veselju, ker je Kristus vstal od mrtvih so šla nekako mimo mene. Kako naj to veselje začutim in ga tudi prenesem v moje življenje, sem se spraševala. Moje nedojemanje velikonočne skrivnosti sem si potem skušala razložiti z očitno nezadostno in premalo temeljito pripravo v postnem času. S prebiranjem te knjige pa je marsikatero moje vprašanje dobilo odgovor in razlago. Zdi se mi, da avtorju knjige uspe velikonočno skrivnost vstajenja dokaj dobro povezati s konkretnimi situacijami iz življenja vsakega bralca.

Povabilu k branju dodajam odlomek iz uvoda knjige:"... Vstajenska pot je prava terapija, to je vaja za življenje. Terapije se običajno ukvarjajo z našo ranjenostjo in obravnavajo spremembe in duševne rane iz naše življenske zgodbe. To je gotovo smiselno. Toda mnogi se ob tej ranjenosti ustavijo in iščejo vedno samo nove metode, kako bi ozdravili stare rane. To polagoma vodi v začaran krog, v katerem se vrtimo in ustvarja depresivno vzdušje, ki je tako značilno za našo družbo. Vstajenska pot je drugačna. Začne se z življenjem, ki bi rado vzbrstelo v nas, pri naših zmožnostih in sposobnostih, pri tem, kar bi Bog rad iz nas izvabil. Velikonočne zgodbe so prav tako ozdravljajoče kot mnoga ozdravljenja, o katerih nam pripovedujejo evangeliji. Zato ta pot ni namenjena bralcem samo za velikonočni čas, ampak za vse leto. Ko je ogroženo naše življenje, ko se pojavljajo depresije in čas brezupa, ko nas zajamejo razočaranja in resignacija, nam lahko pomaga vstajensko razmišljanje, da ponovno najdemo stik z življenjem, ki premaga smrt, ki vstane iz groba, ki oživi našo otrplost in nas popelje v širino in svobodo vstajenja...."