Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

1. teden: POZDRAV - petek

4 risposte [Ultimo messaggio]
urednik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 17 hours 55 min ago
Iscritto: 17.03.2010
Pozdravim prvi.
Urska Cuk
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 week 5 days ago
Iscritto: 18.08.2013

=) težka dilema. Sem neodločena. Nisem za tekmovanje v tem, da zbiramo pozdrave in tiste, ki vedno in povsod vse prvi in oh in sploh pozdravljajo, sem pa za tekmovanje v ljubezni (tu sem se spomnila na svetega Pavla) ... Če tekmujem v ljubezni, pozdravim, ker sem drugega vesela, potem pa ni važno ali sem prva ali druga. Od dveh bo vedno en prvi in drug drugi. Mi pa ta dilema daje mislit predvsem v tem, kako je to pozdravljanje hitro lahko maska za neko navidezno željo po odnosu, v resnici gre pa samo za iskanje lepega videza... 

Petra
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 30 weeks ago
Iscritto: 07.02.2011

Oj,

tudi mi smo razmišljali, kaj ta prvi pomeni. Strinjali smo se, da ni za čakat, da te drugi opazi in pozdravi, ampak da moramo biti mi pozorni na druge. Tudi mi smo razmišljali podobna kot Urška o tekmovanju, kdo bo sedaj prvi. Prišli smo do zaključka, da če je v ozadju to, da si drugega vesel, res ni važno, ali si prvi ali drugi. 

Tudi Julijina izjava, je bila otroško navihana...pravi brez dileme, da je vsekakor treba prvi pozdraviti in ne čakat na drugega. Na vprašanje: Zakaj? Pa odgovarja: Ker sem rada prva.  No, na tem bomo še delali, da bo za tem prvim  še pravo ozadje. :)


marjana
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 30 weeks ago
Iscritto: 10.01.2011

Se strinjam s predhodniki. Ceprav se v kaksni situaciji, ko je npr.
- drugi bolj oddaljen,
- v zagreti debati z nekom ali
- nisem prepricana, da me bo prepoznal (npr. stari znanec na avtobusu)
zalotim, da cakam/preverjam, ali me bo opazil, da bom kaj rekla, ker ne bi rada zmotila pogovora ali izpadla cudno.

Tjaša
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 7 weeks 4 days ago
Iscritto: 01.11.2011

Tudi jaz se strinjam in najdem v tem kar pravijo predhodniki :) Delim en dogodek, mogoče ni povezan ravno s to trditvijo a vseeno. Z otroci v varstvu smo šli pred kratkim na sprehod. Na sprehodu smo srečali znanca iz vasi. Z otroci smo ga ga veselo pozdravili in šli naprej. Kmalu zatem mi je poslal sms sporočilo: "Kako lepo vzgojeni otroci:)". Smsa sem bila zelo vesela. Mislim, da je pozdrav drugemu poleg drugega tudi stvar vzgoje, če ne drugega osnova bontona, ki naj bi se jo naučili. Naprej pa ali je staršu, vzgojitelju pomembno, da vidi še koga okrog sebe, se ga razveseli ali da je kot konj, ki vleče svojo špuro in ne vidi nič okrog sebe.