Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Prosim, pazi na mamo

1 risposta [Ultimo messaggio]
marta
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 6 weeks 6 days ago
Iscritto: 25.02.2011

Pred kratkim sem prebrala knjigo Prosim, pazi na mamo, korejske pisateljice Kjung Suk Šin. Zgodba se me je zelo dotaknila, me spodbudila k spraševanju o tem, kje sem v odnosih do najbližjih, kje so moje korenine, koliko jih poznam. Popolno presenečenje pa je bil zame konec. Pa vam ga ne razkrijem. Raje napišem nekaj besed, ki so v predstavitvi vsebine.

Prosim, pazi na mamo je zgodba o skrivnostnem izginotju in neuspešnem iskanju ostarele matere, zgodba o družinskih vezeh, nasprotjih med generacijami, med sodobnostjo in tradicijo, mestom in podeželjem, predvsem pa o premostitveni moči ljubezni.

Je tankočuten portret preproste, a značajsko močne ženske, ki nas spomni na to, kako v vsakdanjem življenju pogosto pozabljamo na dragocene, nenadomestljive ljudi in se šele ob njihovi izgubi zavemo, koliko so nam pomenili. Prek navidez eksotičnega sveta korejskega podeželja nas popelje do naših lastnih korenin in nam omogoči ponovno dojeti univerzalen, brezčasen čudež materinske ljubezni in družinskih vrednot.

P:S: Za ta roman je pisateljica kot prva Korejka in prva ženska nasploh leta 2012 prejela nagrado za najboljši azijski roman.

Valentina
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 2 years 17 weeks ago
Iscritto: 09.08.2014

 Na to knjigo sem naletela prav na forumu in mogoče zaradi naslova, me je takoj pritegnila. Knjigo sem kar vsrkala vase in mi je bila zelo zelo všeč. Knjiga, ki ti res nekaj pusti - mnogo odprtih vprašanj o svoji mami, odnosov mama-otrok in obratno... Skratka, res lepa, globoka knjiga. Konec pa je res pika na i... Pa tudi ne bi rada, kaj preveč napisala, ampak upam, da še koga vzpodbudim/va k branju res lepe knjige.