Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Išči, najdi, ljubi Kristusa!

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 19 hours 35 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Dragi mladi, ob petdeseti obletnici univerzitetnih srečanj, organiziranih s strani prelature Opus Dei, ste ponovno prišli spodbujeni iz ljubezni do Boga, do Cerkve in do papeža v večno mesto…

Ponujena vam je lepa priložnost, da se srečate med svetim tednom s Kristusom ter tako zorite v veri in pri vašem prizadevanju skupaj z drugimi mladimi različnih kultur in izkušenj, vendar pa gnani z isto željo po sreči, polnosti in velikodušni podaritvi.

Vaše srečanje je ravno v letu, ko obhajamo sinodo o 'mladih, veri in razločevanju poklicanosti'. Vabim vas, da se pripravite na udeležbo pri tem cerkvenem dogajanju, zato bo dobro obrniti svoje pogled na Janeza, mladega učenca, ki ga je Jezus ljubil in kateremu je Jezus izročil Marijo kot našo mater. On vam bo pomagal prepoznati Jezusa, ki gre skozi naše življenje in hoditi za njim z zanosom ter veseljem, ki 'napolnjuje srce in celotno življenje tistih, ki se srečajo s Kristusom' (Veselje evangelija, 1).

Da, Gospod nas vse vabi, da hodimo z veseljem za njim in ljubimo Boga ter druge brez zadržkov. V veliko pomoč vam bo ta nasvet sv. Jožefmarije: 'Išči Kristusa, najdi Kristusa, ljubi Kristusa' (Pot, 382). Ne prenehajte z vsakodnevnim gojenjem prijateljskega odnosa s Kristusom. Pogosto se sprašujte: Kaj bi na mojem mestu storil Jezus? Kaj lahko storim, da bom vedno bolj podoben Njemu in ga bom prinašal drugim? Iščite ga v molitvi, v zakramentih, pa tudi v okoliščinah vašega življenja in tudi v osebah, ki so vam blizu: v prijateljih, domačih, študijskih kolegih ter v tistih, ki so najbolj pomoči potrebni in so od sveta najbolj pozabljeni. V njih še posebej odseva Kristusovo obličje. Vabim vas, da greste ven iz sebe, da premagate udobnost ter sebičnost, ko mislite samo na svoje stvari, in se odpravite s svojimi talenti na pot srečevanja ter služenja pomoči potrebnim osebam z vašimi talenti. To je najboljši način hoje za Kristusom, ter da ostane srce vedno zaljubljeno Vanj.

Molim za vas, vaše načrte ter za vaša hrepenenja, da bi v vsakem trenutku čutili ljubezen Gospoda, ki nas je poklical za življenje podarjanja in služenja. Prosim vas tudi, da ne pozabite moliti zame. Naj vas Jezus blagoslovi in Sveta Devica vodi.

Prisrčen pozdrav!

Frančišek


(Papež Frančišek mladim udeležencem Foruma UNIV 2018: »Išči Kristusa, najdi Kristusa, ljubi Kristusa«; Rim, 24.3.2018)