Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Hvaležnost in opravičilo vsem, ki so z nami na poti

1 odgovor [Zadnja objava]
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 hour 31 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Hvaležnost in opravičilo vsem, ki nas spremljajo na poti

»Toplina Doma sv. Marte, razširjene družine, ki je sestavljena iz oseb, ki nas spremljajo na življenjski poti, ki tukaj vsak dan predano in skrbno delajo, ki pomagajo, če kdo zboli, ki so žalostne, če kdo odhaja. Obrazi, nasmehi, pozdravi: semena, ki se trosijo v srca vseh. Med današnjo sv. mašo mislimo na Patricijo, ki je zaposlena v Domu sv. Marte in odhaja v pokoj. V ospredje bi postavil spomin, zahvalo in tudi opravičilo tistim, ki nas spremljajo na naši poti.

 

Gospod nas želi v družbi

Želel bi se zaustaviti pri družini, ne samo pri očetu, mami, bratih in sestrah, tetah in stricih, starih starših, ampak pri razširjeni družini tistih, ki nas določen čas spremljajo na naši poti. Patricija po štiridesetih letih odhaja v pokoj. Za vse nas, ki prebivamo tukaj, bo dobro, da razmislimo o tej družini, ki nas spremlja; in za vse vas, ki ne prebivate tukaj, pomisliti na mnoge ljudi, ki vas spremljajo na življenjski poti: sosedje, prijatelji, sodelavci, sošolci … Nismo sami. Gospod nas želi kot ljudstvo, želi nas v družbi; ne želi nas kot egoiste: egoizem je greh.

 

Hvaležni za osebe na naši poti

Spomnimo se velikodušnosti mnogih sodelavk, ki so skrbele za nekoga, ki je zbolel. Za vsakim imenom je navzočnost, zgodba, krajše bivanje, ki je pustilo znamenje. Vsa ta domačnost je v mojem srcu našla prostor. Mislim na Luiso, mislim na Cristino, na babico te hiše, sestro Marijo, ki je prišla sem delat kot zelo mlada in se je odločila za posvečeno življenje. Spomnim tudi na tiste, ki jih več ni, na Miriam, ki je odšla z otrokom; Elviro, ki je bila vse do konca zgled boja za življenje. In tudi drugi, ki so odšli v pokoj ali delat kam drugam. Navzočnosti, ki so storile veliko dobrega in ki jih je včasih težko pustiti oditi.

Danes bo dobro za nas, za vse nas, da pomislimo na ljudi, ki so nas spremljali na življenjski poti, s hvaležnostjo in tudi z dejanjem hvaležnosti Bogu. Hvala, Gospod, da nas nisi pustil samih. Res je, vedno so problemi, in kjer so ljudje, tam so tudi govorice, tudi tukaj. Moli se in se opravlja, oboje. In včasih se tudi greši proti ljubezni.

 

En velik 'hvala'!

Grešiti, izgubiti potrpljenje, a se zatem opravičiti. Tako se dela v družini. Želel bi se zahvaliti za potrpežljivost osebam, ki nas spremljajo, in se opravičiti za naše pomanjkljivosti. Danes je dan, da se vsak med nami iz srca zahvali in opraviči osebam, ki nas spremljajo v življenju, del poti v življenju ali vse življenje … In to Patricijino slovo bi želel izkoristiti, da se skupaj z vami spomnim, zahvalim in tudi opravičim osebam, ki nas spremljajo. Vsak naj to stori z osebami, ki ga običajno spremljajo. In tistim, ki delajo tukaj v domu, en velik, velik, velik hvala. In tudi vam, Patricija, ki začenjate ta drugi del življenja, drugih štirideset let!« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 14.2.2020)

 

Jutranja homilija: Hvaležnost in opravičilo vsem, ki nas spremljajo na poti

 

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 hour 31 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Kako lep zgled papeža Frančiška!
Si predstavljam, da mora biti res nevzdržno živeti v družini ali v skupnosti, če v njej ni hvaležnosti in prošnje za odpuščanje.