Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Hudič hoče uničiti moškega in žensko kot Božjo podobo

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 19 hours 38 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Preganjanje je del krščanskega življenja

»Danes smo priče velikemu preganjanju, ne samo kristjanov, temveč vsakega moškega in ženske preko kulturne kolonizacije, preko vojne, preko lakote, preko sužnosti, saj je v ozadju tega današnjega časa svet sužnjev. Naj nam Gospod da moč, da se bomo borili in z močjo Jezusa Kristusa ponovno vzpostavili podobo Boga, ki je v vseh nas.

Preganjanje kristjanov se je razplamtelo kot požar. Preganjanje predstavlja del krščanskega življenja, saj je v enem od blagrov in tudi Jezus je bil preganjan zaradi svoje zvestobe Očetu.

Preganjanje je že malo v zraku in v tem živi kristjan tudi danes, saj je tudi danes veliko, veliko mučencev, toliko preganjanih zaradi ljubezni do Kristusa. V številnih državah nimajo niti pravic. Če nosiš križec, greš v zapor in so ljudje, ki so zaradi tega v zaporu. So dandanes ljudje, ki so obsojeni na smrt zato, ker so kristjani. Ljudje so bili zato ubiti in njih število je veliko večje od mučencev v prvih stoletjih. Veliko večje. Ampak to ni novica. Tega ne objavljajo niti televizijski dnevniki, niti časopisi. Kljub temu pa so kristjani preganjani.

Preganjanje moškega in ženske kot Božje podobe

Danes pa obstaja še eno preganjanje in sicer moškega in ženske, ker sta podoba živega Boga. V ozadju vsakega preganjanja bodisi kristjanov, bodisi vsakega človeka, je hudič, je demon, ki išče, da bi uničil izpoved kristjanov v Kristusa in podobo Boga v moškem in ženski. Od vsega začetka je skušal to narediti, kot lahko beremo v Prvi Mojzesovi knjigi, torej uničiti harmonijo med moškim in žensko, ki ju je Gospod ustvaril, tisto harmonijo, ki izhaja iz tega, da smo podoba in podobnost Boga. In uspel je to narediti. Uspel je to narediti s prevaro, z zapeljevanjem… Z orožjem, ki ga uporablja. Vedno dela tako. Tudi danes je moč, rekel bi zagrizenost proti moškemu in ženski, saj drugače ne moremo razložiti tega vala uničevanja moškega in ženske, človeškega.

Hudič je v ozadju lakote, sužnosti, kulturne kolonizacije, vojn

Lakota je krivičnost, ki uničuje moškega in žensko, ker nimata za jesti, kljub temu, da je na svetu toliko hrane. Človeka se izkorišča tudi preko različnih oblik sužnosti. Pred kratkim sem videl filmček, ki je bil na skrivnem posnet v nekem zaporu, v katerem so bili zaprti migranti izpostavljeni mučenju. To je oblika uničevanja, s katero tako zasužnjijo človeka. In to se dogaja 70 let po sprejetju deklaracije o človekovih pravicah. Obstajajo tudi kulturne kolonizacije, ko imperiji prisilijo sprejetje svoje kulture proti kulturni samostojnosti ljudi, vsilijo stvari, ki niso človeške, da bi uničili, saj so za smrt. To kar hudič hoče, je ravno uničenje dostojanstva in zato preganja.

Na koncu lahko pomislimo na vojne, kot orodje za uničevanje ljudi, podobe Boga. Pa tudi na ljudi, ki ustvarjajo vojne, ki načrtujejo vojne, da bi imeli oblast nad drugimi. So ljudje, ki peljejo naprej številno industrijo orožja z namenom, da bi uničili človeštvo, da bi uničili podobo moškega in ženske, bodisi fizično, bodisi moralno ali kulturno.

'Toda oče, ti niso kristjani, kako to da so preganjani?' 'So podoba Boga in zato jih demon preganja.' Imperiji tudi danes nadaljujejo s preganjanji. Ne smemo si dovoliti, da smo naivni. Danes na svetu niso samo kristjani preganjani, ampak človeška bitja, moški in ženska, kajti oče vsakega preganjanja ne prenese, da so podoba in podobnost Boga. Zato napada in uničuje to podobo. Težko je to razumeti. Veliko je potrebno moliti, da se to razume.« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 1.6.2018)


Papeževa homilija: Hudič uničuje dostojanstvo, povzroča lakoto in sužnost


Frančišek Papeškim misijonskim družbam: Evangeljsko prekvalificirati misijonstvo


Pri papežu člani Italijanskega združenja za boj proti mišični distrofiji