Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Gospodovo razglašenje

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 16 hours 5 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Današnji praznik Gospodovega razglašenja v ospredje postavlja univerzalno odprtost zveličanja, ki ga je prinesel Jezus. Gre za dvojno gibanje: po eni strani za gibanje Boga k svetu, človeštvu, po drugi strani pa za gibanje ljudi k Bogu. To dvojno gibanje premika obojestranska privlačnost.

 

Božja ljubezen do vseh nas
S strani Boga je to ljubezen do nas: mi smo njegovi otroci, ljubi nas in nas hoče osvoboditi hudega, bolezni, smrti ter nas privesti v svojo hišo, svoje kraljestvo. Bog nas iz čiste milosti priteguje, da bi nas pridružil sebi. Tudi z naše strani je ljubezen, je želja: pritegujejo nas dobro, resnica, sreča, lepota. Točka srečanja te obojestranske privlačnosti je Jezus, Bog in človek. A iniciativa vedno prihaja s strani Boga. Božja ljubezen je pred našo. Jezus je Bog, ki je postal človek, učlovečil se je, rodil se je za nas. Nova zvezda, ki se je prikazala modrim, je bila znamenje Kristusovega rojstva. Če ne bi videli zvezde, se ti možje ne bi podali na pot. Luč, resnica in lepota so pred nami. Bog je pred nami: je milost. In ta milost se je pokazala v Jezusu. On je epifanija, razglašenje, manifestacija Božje ljubezni.

 

Cerkev je v celoti znotraj tega gibanja Boga k svetu: njeno veselje je evangelij, je odsevati Kristusovo luč. Cerkev je ljudstvo tistih, ki so doživeli to privlačnost in jo nosijo v svoji notranjosti, v srcu in življenju… Gospod kliče tudi tebe, da postaneš del njegovega ljudstva; in to počne z velikim spoštovanjem in ljubeznijo!

 

Prosimo Boga za veselje evangeliziranja za vso Cerkve, kajti Kristus jo je poslal, da razodene in sporoči Božjo ljubezen do vseh ljudstev. Devica Marija pa naj nam pomaga, da bomo vsi učenci in misijonarji - majhne zvezde, ki odsevajo njegovo luč. Molimo, da bi se srca odprla in sprejela oznanilo in bi vsi ljudje prišli in bili deležni obljube po evangeliju…« (Papež Frančišek med opoldansko molitvijo Angelovega čaščenja, na Trgu sv. Petra, 6.1.2014)

 

 

Papež med opoldanskim nagovorom o univerzalni odprtosti zveličanja