Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovnost

Pri konkretnem delu v vsakdanjem življenju želimo živeti načela Evangelija, za katera verjamemo, da vodijo v polno življenje in uresničenje vsakega človeka.

Polno življenje vidimo v trudu za rast v ljubezni do sebe, bližnjega in Boga. Ljubezen v naše odnose prinaša Božje kraljestvo - bližino, dom, povezanost in pripadnost, po kateri vsi hrepenimo. Šele v takem občestvu lahko svobodno zaživimo svoje poslanstvo, h kateremu Bog kliče vsakega od nas in znotraj katerega se lahko uresničimo in najdemo smisel življenja.

Vse naše delo in dejavnosti stremijo k izpolnitvi tega cilja.

Da bi vse to lahko prav razumeli in zaživeli, obenem pa k temu vabili tudi druge, pripravljamo različna srečanja, in sicer:

Mladinske maše

Vsaka prva nedelja v mesecu je namenjena mladinski maši, na katero je vabljen vsakdo. Oblikujejo jo mladi iz različnih skupin, ki se skozi leto srečujejo na Mirenskem Gradu. Pri maši sodeluje glasbena skupina, ki s svojim petjem in igranjem želi ljudem približati lepoto Boga.

Molitev k Žalostni Materi Božji

Vsak mesec se mladi zbirajo pred Najsvetejšim in se združijo v molitvi za namene, ki jih glede na potrebe določijo sami.

Tihe molitve pred Najsvetejšim

Ob četrtkih se mladi zbirajo pri tihi molitvi pred Najsvetejšim in Bogu izročajo svoje življenje.

Duhovne vaje in romanja

Duhovne vaje nam pomenijo pomemben stik s seboj, z drugim in z Bogom, zato se vsaka skupina enkrat na leto za nekaj dni ustavi ob določeni temi, ki jo pripravi gospod Peter Žakelj. Enak cilj ima tudi letno romanje, na katerem spoznavamo življenje različnih svetnikov in ob njihovem zgledu iščemo pot do svetosti tudi zase.

Spoved in pogovor

Po dogovoru je gospod Peter Žakelj na razpolago za spoved in pogovor.