Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovne vaje v hribih 2014

Od 7. do 10. avgusta so tudi letos potekale duhovne vaje v hribih. Naša druščina je bila zelo pisana: študenti, družine, posamezniki, zaposleni in otroci. Skupaj smo odkrivali naša hrepenenja, strahove, predstave in Boga ob liku apostola Petra.

Vsako jutro smo se po zajtrku najprej podali v hribe. Naši "gorski voditelji" so nas zelo radi hecali, da gremo na sprehod, zato smo se psihološko že pripravili na to, da bo tura zagotovo čudovita, a tudi zahtevna. Že prvi dan je tako naš "sprehod" trajal, kar nekaj konkretnih ur, ki pa so ob veselem kramljanju in razmišljanju zelo hitro minile. :)

Vsi pogumni smo se tako drugi dan podali na Peco. Tema današnjega dne, je bila kot nalašč o spreminjanju. Naši strahovi, ko smo se vzpenjali po steni s pomočjo vrvi, so se v medsebojnem povezovanju, spodbujanju in motiviranju, spremenili v veselje, razigranost in pogum. Še tak zastrašujoč pogled z višine, se je na koncu spremenil v prekrasen razgled nad spodnjo dolino. Ugotovili smo, da smo bolj pogumni kot se nam zdi, le tvegati moramo zaupati bližnjemu in obrniti svoje predstave.

Tretji dan smo osvojili Uršljo goro - pa ne le gore, osvojili smo tudi kup zelo dobrih gob, malin, gozdnih jagod in zelišč! Na ta dan smo razmišljali o naših strahovih ter o strahovih apostola Petra. Ugotovili smo, da imamo veliko skupnih strahov, katerih se bomo osvobodili le tako, da bomo presegali svoje miselne "kalupe" in iskali Božji načrt za nas ter gradili na zaupanju v Boga. Zvečer po večerji in večerni maši pa smo nabrane gobe, ob tabornem ognju in spremljavi veselih pesmi, na ognju ocvrli s čebulo in jajci. Mmmmm...kako je bilo dobro!

Zadnji dan pa smo se odpravili k cerkvici Sv. Duha. Tam smo se v gozdu posedli in si podelili vtise iz celotnih duhovnih vaj. Sklepčni smo bili, da so bile duhovne vaje letos nekaj posebnega. Zelo so nas povezale in vzdušje je bilo vse dni zelo prijetno, povezano in sproščeno, čeprav so teme bile tudi težke in boleče. V skupnem iskanju in pogovorih, so se odpirala nova poglavja, o katerih se bo splačalo razmišljati tudi naprej.

Na naših poteh pa smo odkrili zelo dobro okrepčilo, ki te hitro napolni z novimi močmi, hkrati pa ga ne gre zlorabljati! To je Alenkin borovničev liker. :)