Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovne vaje

Vsako leto v okviru Centra za družine Mirenski Grad izpeljemo več različnih duhovnih vaj za mlade, družine, prostovoljce, animatorje.

V duhovnih vajah želimo prisluhniti Božjemu glasu v svojem srcu, tihim impulzom, s katerimi nas kliče Sveti Duh. Cilj duhovnih vaj je, da spoznamo svojo osebno poklicanost.

Pri duhovnih vajah ne gre za to, da bi razrešili svoje težave, da bi se laže soočali z vsakdanjimi spori. Veliko bolj gre za Boga. Bog je prava resničnost. A največkrat živimo mimo te resničnosti. Preveč smo zaposleni s samimi seboj in s svojimi skrbmi, tako da Boga izgubimo izpred oči. Menimo, daje prava resničnost naš vsakdan s svojimi težavami. Toda temelj vsake resničnosti je Bog. Zaznati Boga, računati z njim, videti Boga kot dejansko resničnost, pred katero se mora umakniti vse drugo, da bi me določal v vsem, to je cilj duhovnih vaj. V duhovnih vajah skupamo stopiti v stik z Bogom, da bi na novo izkusili Božjo ljubezen do sebe in da bi prepoznali impulze Svetega Duha, ki nas vedno bolj spreminja v tisto podobo, ki si jo je o vas naredil Bog. 

Na tej poti nas ponavadi spremljajo besedila iz Svetega pisma ali življenje kakega svetnika. Ta besedila nas želijo voditi v molitev in nam zastavljati naloge, kako bi lahko vse, kar je v nas, podržali pred Boga, da bi On to spremenil, da bi Božja resničnost vedno bolj presevala skozi resničnost našega življenja.