Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Dobrodelna razstava slik in fotografij

Datum dogodka: 
19.09.2010 - 17.10.2010
Ura: 
17:00

V evropskem letu boja proti revščini in socialni izključenost želimo v javnosti prebuditi zavest, da problemi so in da se proti njim moremo in moramo boriti.

V društvu bomo z dobrodelno prodajno razstavo opozarjali na različne oblike revščine, ki so v današnji družbi izredno prisotne. S tem ne mislimo na materialno revščino, ampak predvsem na duhovno revščino odnosov in propada vrednot. Revščina propada vrednot in odnosov pa se dandanes kaže v mnogih odvisnostih, nasilju, samomorih, brezciljnosti in zmedi.  

Na razstavi sodelujejo naslednji umetniki: Boris Prinčič, Franko Žerjal, Ivan Žerjal, Jože Bartolj, Lojze Čemažar, Maša Bersan Mašuk, Matevž Škufca, Matjaž Žnidaršič, Megi Uršič Calzi, Mihaela Pristavec Košuta, Mihaela Žakelj Ogrin, Mira Ličen Krmpotič, Nikolaj Mašukov, Nikolaj Vogel, Tamino Petelinšek, Tanja-Pina Škufca, Tomaž Perko, Vid Ponikvar, Vid Sark.


Umetnine bomo na dražbi prodali in izkupiček namenili misijonarju Pedru Opeki, ki na Madagaskarju gradi mesto upanja za več tisoče ljudi, ki bi sicer živeli na smetišču.

preberi več