Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Bog nas graja, a ne primaže klofute

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 8 hours 25 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Izročimo se Bogu tako kot se otrok izroči v roke svojega očeta. Gospod nas nikoli ne zapusti. Tudi kadar nas graja, ne da klofute, ampak nas poboža.

Bog je človeka ustvaril 'za nepokvarljivost', a 'zaradi hudičeve nevoščljivosti je na svet prišla smrt'. Prav hudičeva nevoščljivost je začela vojno, pot, ki se konča s smrtjo. Le-to izkusimo vsi. Vsi moramo iti skozi smrt, toda eno je, iti skozi to izkušnjo s pripadnostjo hudiču, drugo pa je, iti skozi to izkušnjo z Božjo roko. Rad slišim besede: 'V Božjih rokah smo vse od začetka.' Sveto pismo nam stvarjenje razlaga z lepo podobo, da nas je Bog naredil s svojimi rokami iz blata, iz prsti, po svoji podobi in sličnosti. Ustvarile so nas Božje roke. Bog nas je naredil kot rokodelec. In te Božje roke nas niso zapustile.

 

Sveto pismo tudi pripoveduje, kako Gospod pravi svojemu ljudstvu, da je hodil z njim tako kot oče s svojim otrokom, ko ga drži za roko. Prav Božje roke so torej tiste, ki nas spremljajo na poti. Naš Oče nas, tako kot vsak oče svojega otroka, uči hoditi. Uči nas hoditi po poti življenja in zveličanja. Božje roke nas v trenutkih bolečine pobožajo, potolažijo. On je namreč naš Oče, ki nas ljubkuje, ki nas ima zelo rad. Pogosto je prav v tem ljubkovanju odpuščanje. Jezus je svoje rane odnesel s seboj in jih pokazal Očetu. To je namreč cena: Božje roke, ki so jim bile zadane hude rane - iz ljubezni. Prav to nas lahko potolaži.

 

Večkrat slišimo reči koga, ki ne ve komu zaupati, da se izroča v Božje roke. To je lepo, saj smo tam varni. V Božjih rokah je največja varnost, saj je tam varnost našega Očeta, ki nas ima rad. Te roke pa nas ozdravljajo tudi naših duhovnih bolezni. Pomislimo na Jezusove roke, ko se je dotikal bolnih in jih ozdravljal … To so roke Boga, ki nas ozdravljajo! Ne morem si predstavljati Boga, ki bi nam primazal klofuto. Kako nas graja, si predstavljam, kajti to dela. Toda nikoli, nikoli nas ne rani. Nikoli! Tudi kadar nas mora ošteti, to naredi z ljubkovanjem, kajti je Oče. Pomislimo še enkrat na roke Boga, ki nas je ustvaril kot rokodelec. Njegove roke so ranjene in spremljajo nas na poti življenja. Izročimo se v Božje roke tako, kot otrok zaupa v roko svojega očeta. Ta roka je namreč zanesljiva!« (Papež Frančišek med sv. mašo v Domu sv. Marte, 12.11.2013)

 

 

Papež Frančišek: Izročimo se v Božje roke, ki nas pobožajo tudi, kadar nas Bog graja