Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Biti priče upanja, ki ne razočara

Ni odgovorov
s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 4 hours 32 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Biti priča upanja, ki nikoli ne razočara

»Živimo v kontekstu, v katerem so čoln Cerkve poškodovali nasprotni in nasilni vetrovi, predvsem zaradi velikih udarcev, ki so jih zadali nekateri njeni člani. Pomembno je tudi, da se ne pozabi na vsakodnevno ponižno zvestobo službi, ki jo Gospod daje živeti veliki večini tistih, ki jih je dal svoji Cerkvi kot duhovnike. Mi vemo, da s tem, ko smo odgovorili na Gospodov klic, nismo bili posvečeni po daru Duha, da bi bili 'super heroji'. Poslani smo bili z zavestjo oseb, ki jim je bilo odpuščeno, da bi postali pastirji v slogu Jezusa, ranjenega, mrtvega in vstalega. Kajti naše poslanstvo kot služabnikov Cerkve je, tako danes kot včeraj, pričevati o moči vstajenja v ranah tega sveta. Na ta način smo poklicani ponižno nadaljevati pot svetosti in pomagati učencem Jezusa Kristusa odgovoriti na njihovo krstno poklicanost, da bi bili vedno bolj misijonarji, pričevalci veselja evangelija.

 

Samo On nas lahko ozdravi in nam pomaga

Pri reviziji organizacije svoje škofije se ne bojte pogledati ran naše Cerkve, ne da bi se pritoževali nad njo, ampak da bi šli vse do Jezusa Kristusa. Samo On nas lahko ozdravi in nam pomaga, da začnemo pri Njem ter z Njim in v Njem najdemo konkretne načine, kako vsem ponuditi njegovo življenje v razmerah revščine in pomanjkanja. Če kaj mora vznemiriti in skrbeti našo vest, so to mnogi naši bratje in sestre, ki živijo brez moči, luči in prijateljske tolažbe z Jezusom Kristusom, brez skupnosti vere, ki bi jih povezala, brez obzorja smisla in življenja. Neutrudno prosite Svetega Duha za vodstvo in razsvetlitev: On vam bo pomagal pri opravljanju vaše službe, pri oblikovanju Cerkve Jezusa Kristusa kot ljubeče in ljubeznive. S to močjo, ki prihaja od zgoraj, boste spodbujeni iti ven, da bi vsak dan postajali vedno bolj blizu vsem, še posebej pa ranjenim, odrinjenim in izključenim.

 

S svojim življenjem duhovništva pomagati mladim

Kjer so življenje, vnema, volja za prinašanje Kristusa drugim, se prebujajo pristni poklici. A tudi preko svojega načina življenja duhovništva pomagate mladim, da sprejmejo Gospodov klic v duhovništvo in posvečeno življenje. Zato vas spodbujam, da ohranjate pogled uprt v Jezusa Kristusa in gojite posebne vezi, ki vas združujejo z njim, preko osebne molitve, poslušanja njegove besede, obhajanja zakramentov in služenja bratom. Pomembno je namreč pospeševati in razvijati kvaliteto bratskega življenja, med sabo in znotraj skupnosti, da bosta vrednost in lepota duhovništva in posvečenega življenja s strani vseh priznani kot služenje resničnega misijonarskega občestva. Zajemajoč iz vrelca milosti vašega klica in z močjo Svetega Duha, boste priče tistega upanja, ki nikoli ne razočara, kljub težavam in naporom vsakega dne; preko svojega vsakdanjega dela in celo z izkušnjo svoje šibkosti boste pokazali, da je podaritev življenja služenju evangeliju in bratom vir veselja, ki ga nihče ne more vzeti. Naj se v vas razodeva to veselje, ki se poglablja v prijateljstvu z Gospodom in v stalni pozornosti do drugih, posebej do malih in revnih. Predvsem pa se pustite preoblikovati in prenoviti Svetemu Duhu, da bi spoznali, katero besedo želi Gospod po vašem življenju in vaši službi ponuditi svetu.« (Papež Frančišek duhovnikom francoske škofije Créteil; Vatikan, 1.10.2018)

 

Papež duhovnikom: Biti priča upanja, ki nikoli ne razočara

Papež Frančišek rosminijancem: Bodite živa orodja dejavne ljubezni

Vatikan: Predstavili zasedanje škofovske sinode o mladih