Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

3. januar - misli p. Pija

1 odgovor [Zadnja objava]
Peter Žakelj
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 day 8 hours od tega
Pridružen: 10.01.2011

Kdor ima čas, naj ne čaka na čas. Ne prelagajmo na jutri, kar moremo storiti danes. Globeli so prepolne dobrega, prestavljenega na pozneje ... in kdo nam zagotavlja, da bomo jutri še živi? Poslušajmo glas naše vesti, glas resničnega preroka: "Če danes slišite Gospodov glas, si ne zatisnite ušes." Vstajajmo in zbirajmo zaklade, kajti oblast imamo samo nad minljivim trenutkom. Ne postavljajmo časa med en in drugi trenutek, ker ta ni v naši posesti.

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 19 hours 41 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

»Globeli so prepolne dobrega, prestavljenega na pozneje ... in kdo nam zagotavlja, da bomo jutri še živi? Poslušajmo glas naše vesti, glas resničnega preroka: 'Če danes slišite Gospodov glas, si ne zatisnite ušes.'"

Močna misel! Kako bi se nam življenje spremenilo, če bi jo imeli stalno v zavesti. Tudi odzivnost na forumu bi bila verjetno trajno bolj živahna ;).

Zelo sem se razveselila, da bo letos vsak dan z nami p. Pij in zdi se mi zanimivo, kako nas Duh vodi k isti duhovni hrani. V naši skupnosti smo se namreč ob iztekajočem letu 2017 odločile, da bomo v novem letu v obednici, pred obedi, vsak dan prebrale misel p. Pija iz knjige 'Dober dan'…

Naj nam tudi p. Pij izprosi blagoslova za vsak dan leta, ki smo ga začeli, da si ne bi zatiskali ušes ob dobrem, k čumur nas Gospod na različne načine vsak dan spodbuja in vabi!