Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

17. oktober

Ni odgovorov
Peter Žakelj
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 7 hours 8 min od tega
Pridružen: 10.01.2011

Kar zadeva duhovne preizkušnje, katerim te je pravkar podvrgla dobrota nebeškega Očeta, te prosim, bodi predana in, kolikor je le mogoče, mirna ob zagotovilih njega, ki je posrednik Boga, v katerem te ljubi in ti želi vse dobro in v čigar imenu ti govori.

Res je, da trpiš, toda trpljenje prenašaš predano; trpiš, vendar se ne boj, kajti Bog je s teboj in ti ga ne žališ, ampak ga ljubiš; trpiš, vendar veruj, da sam Jezus trpi v tebi in zate in s teboj. Jezus te ni zapustil, ko si bežala od njega, veliko manj te bo zapustil zdaj in pozneje, ko ga hočeš ljubiti.

Bog more v ustvarjenem bitju zavreči vse, ker ve vse o pokvarjenosti, vendar ne more v njem nikoli zavreči iskrene želje, da bi ga ljubila. Če se torej nočeš prepričati in biti gotova o nebeškem usmiljenju iz drugih razlogov, se moraš prepričati vsaj zaradi tega ter biti  mirna in vesela.