Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

13. februar

2 odgovora [Zadnja objava]
Peter Žakelj
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 45 min 12 sec od tega
Pridružen: 10.01.2011

Stopil je v neko hišo in želel, da bi nihče ne zvedel, pa ni mogel ostati prikrit; kajti hitro je slišala o njem žena, katere hčerka je imela hudega duha, in je prišla ter mu padla pred noge. (Mr 7,25)

Peter Žakelj
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 45 min 12 sec od tega
Pridružen: 10.01.2011

Danes v Cerkvi ne govorimo več o hudem duhu in komaj kdo še izganja. Mogoče res ni videti hudega duha, ker kristjani nismo luč, da bi temo prepoznali kot temo, mogoče ni čutiti hudega duha, ker kristani nismo sol, da bi lahko razlikovali med pokvarjenim in zdravim.

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 17 min 13 sec od tega
Pridružen: 13.01.2011

Morda je danes za oznanjevanje Evangelija podoben čas, kot je bil tisti, v katerem je oznanjal Kristus. Takrat so obsedeni in tisti, ki so bili pod vplivom hudih duhov, ob sobotah mirno zahajali v shodnice in poslušali učenje pismoukov in farizejev, ko se je v shodnici pojavil Kristus, pa so hudobni duhovi takoj pobesneli, ker so zaznali Njegovo 'luč in sol'. Če danes ne zaznavamo navzočnosti zla, če ne prepoznavamo delovanja hudega duha, se je res nujno vprašati, kaj je z našo pripadnostjo Kristusu: Smo še luč in sol? Če nismo, nam Kristus sam pravi, da nismo za drugo, kot za odpad in da nas ljudje pohodijo. Tudi to se nam žal več kot očitno dogaja: vedno več je 'odpadnikov' od Kristusa in Cerkve in ljudje se čutijo vedno bolj 'pohojene'.