Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

1. teden: POZDRAV - sreda

7 odgovorov [Zadnja objava]
urednik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 2 days 11 hours od tega
Pridružen: 17.03.2010

Ko si slabe volje ali zelo utrujen, ni treba, da pozdravljaš.

Urska Cuk
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 2 days 23 hours od tega
Pridružen: 18.08.2013

Jaz sem proti.

Utrujenost tu ne igra nobene vloge - ker... Če lahko še stojim na nogah, hodim, delam, komot tudi pozdravim. Zahteva manj energije kot vse ostalo.
Če pa zaradi slabe volje pošiljam ljudi na Mars, potem je ta slaba voljo gotovo nekje neupravičena in rezultat vrtenja okoli sebe. =) 

Petra
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 26 weeks od tega
Pridružen: 07.02.2011
Prva trditev NE DRŽI. 
Če smo slabe volje in utrujeni, drugi ni kriv za to, zato je krivično, da naše težave in slabo voljo tresemo okrog na druge tako da jih ne pozdravimo. Pozdraviti nam tudi pomaga, da se ne vrtimo samo okrog sebe in v teh občutkih slabe volje, krivice, utrujenosti in tako kot pravi tudi Urška, vidiš še koga okrog sebe. 


Vesna
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 10 weeks od tega
Pridružen: 10.01.2012

Tudi jaz sem proti. Velikokrat mi ravno pozdrav pomaga, da se osredotočim na drugega. Prav na delovnem mestu pa je prijazen pozdrav tisti, ki da človeku prostor,da sme zaupati svoje težave.

Andreja
Slika za %user
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 4 days 23 hours od tega
Pridružen: 10.01.2011

Jaz sem tudi proti.

Obvladovanje sebe je pot do drugega. Če se ne morem niti toliko potruditi, da bi drugega pozdravil, ko imam slab dan, pomeni, da sem čisti egoist in me drugi niti malo ne zanima. Pri sebi pa tudi opažam, da je pozdrav zdravilo za marsikatero utrujenost, slabo voljo in osebne težave. Marsikdaj se iz pozdrava razvije debata, ki zdravi.

"Polkicani smo, da z dejanji razodevamo božjo dobroto." Sv. Vincencij Pavelski

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 11 hours 23 min od tega
Pridružen: 13.01.2011

Se pridružujem vsem komentarjem.
V tvojem, Andreja, pa me je posebej nagovoril zadnji stavek. Že sama beseda "pozdraviti" ima v sebi ta pomen: ko se ob nekom ustavim, ga opazim in mu namenim besedo, ga dejansko pozdravim, verjetno pa še prej s tem pozdravim sebe :)

Vsem blagoslovljen in "pozdravljen" adventni čas!

Petra
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 26 weeks od tega
Pridružen: 07.02.2011

Se opravičujem, en del besedila mi je zmanjkal. Ga dodajam.


Naša mala Julija pa na vprašanje, ali je prav, da pozdravimo, tudi ko smo utrujeni in slabe volje. pravi modro tako :Da, saj če pozdravimo, postanemo boljše volje.  

Tjaša
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 weeks 3 days od tega
Pridružen: 01.11.2011

NE DRŽI:)
Sama imam sicer večje probleme s pozdravljanjem, ko sem slabe volje in ne ko sem utrujena.

Ko sem utrujena si dokaj hitro razčistim, da tudi, če sem utrujena me ne bo konec, če namenim iskren pozdrav in lep pogled. Da marsikdo je bolj utrujen od mene pa se še vseeno potrudi :) ter da drugi ni kriv, če sem utrujena. Da je to prav otročje in vrtenje okrog sebe.

Ko sem slabe volje pa hitro padem na to, da bi me moral drugi pozdraviti in videti kako sem slabe volje. Tu se ponavadi odvije enak proces kot zgoraj edino, da več časa potrebujem, da si to razčistim.